Com combatre plagues a la llar?
La "Real Acadèmia Española" defineix plaga com: "una aparició massiva i sobtada d'éssers vius de la mateixa espècie que causen greus danys a poblacions humanes animals o vegetals". Les infestacions no són malediccions, com en tants temes, la informació és poder.
1. Factors desencadenants de les plagues:
1.1 La brutícia: neteja el teu habitatge amb assiduïtat i a consciència. En aquest mateix sentit, tira les escombraries i,sempre, sempre tancar bé la bossa de la brossa: has de ser proactiu/va.
1.2 La humitat constant: vigila l'aparició d'aigua procedent de petites fuites o aquella estancada en testos o aixetes que degoten: t'expliquem com canviar una aixeta. Així doncs els descuits es paguen: atent amb l'aigua i la seva acumulació.
1.3 Els racons foscos fora de la teva vista: utilitza escales o altres mitjans per a arribar sempre a les zones recòndites. Tal com indicava implícitament la definició que obre l'article una plaga necessita temps per a reproduir-se: atura-li el rellotge biològic.
1.4 Les esquerdes: soluciona aquest problema un pis que, sense forçosament estar en mal estat, presenta esquerdes es troba obert de bat a bat als insectes.
2. Principals tipus de plagues
2.1 Mosques i mosquits: sovint es converteixen en plaga.Tranquil a l' article linkat de cosemarozono s'expliquen moltes tècniques per a mantenir a ratlla a aquests insectes. Entre elles és evident que, encara que no ens agradi el químic, pots usar mosquiteres per a matar-los.
2.2 Formigues, paneroles, vespes i puces: les espècies nomenades presenten peculiaritats però poden ser agrupades ja que les quatre necessiten les esquerdes per entrar a l'espai que infesten. Especialment en el cas de les formigues no deixis en llocs baixos ni sucre, ni mel, ni confitures: el dolç les atraurà. Descale t'explica com actuar davant aquestes bestioles.
2.3 Paràsits en mascotes: sabem que aprecies als teus animals domèstics però ells poden ser vectors de plagues Vols impedir-ho? Com indica Zurich segueix el calendari de vacunació establert per a elles i, a més, li estalvies patiment al teu millor amic/a.
2.4 Tèrmites: s'allotgen a les bigues de fusta també recuperem un article de 2015 del nostre blog. Els tèrmits són molt difícils de detectar. Per aquest motiu, més que en altres plagues és important prevenir: la bona notícia és que pots fer-ho i amb multitud de remeis casolans ho explica eliminartermitas.es.
2.5 Arnes: aquests lepidòpters proliferen en ambients foscos amb esquerdes i tenen com a objectiu a més de la roba la fusta i el nèctar de les flors a casa aquest link d'erradica.com inclou informació sobre com combatre-les.
2.6 Rates: perillosíssimes per a la nostra salut, són vectores de malalties, per la capacitat de menjar el nostre menjar i fins i tot pel risc de incendis. Sí, poden provocar-los rosegant els cables. Aquest link de rentokil t'explica com eliminar-les d'una vegada per sempre.
2.7 Àcars: moltes persones els hi tenen al·lèrgia Sanitas ens explica com impedir la seva aparició i, en cas, que apareguin fer-los la vida impossible. Abans que apareguin pots actuar ja: ventila la teva casa, aspira la pols i canvia les sabanes almenos una vegada per setmana.
2.8 Xinxes de llit: a diferència d'altres plagues la seva difusió no depèn de la neteja, encara que evidentment sempre netejar és l'elecció correcta. Les xinxes s'introdueixen a la teva casa via objectes de segona mà (roba, mobles etc.). És important subratllar que la fumigació no és útil davant ells. Així, per a eliminar els ous que reprodueixen l'espècie has de mantenir la casa ordenada i neta. Recorda: els racons són els teus enemics. Ens ho explica detalladament Anticimex.
En aquest text hem anomenat dotze espècies que poden convertir-se en plaga domèstica. En aquest delicat assumpte val la pena ser exhaustius i, per descomptat, donar-te solucions.