Mesures de seguretat en edificis: passives i actives
Som a la segona quinzena de juny. Així doncs ja ens apropem a juliol i agost, els mesos en els quals una porció molt important de la població té vacances, i molts ciutadans escullen fer una escapada, és a dir, abandonen el seu domicili habitual. Aquest és l’escenari ideal pels lladres. És hora doncs que definim els conceptes de: mesures de seguretat passives i actives en edificis. Així, enumerarem alguns dels sistemes de seguretat pertanyents a cada classe.
Les mesures de seguretat passives d’un edifici són les encaminades a endarrerir, dificultar o intimidar el lladre perquè li sigui costós cometre el delicte que té en ment (càmeres que no graben, valles, murs, portes cuirassades, caixes fortes etc.). En canvi, les mesures actives de protecció són aquelles que actuen per si soles s’acostuma a dir que els sistemes actius són aquells que plantegen alguna “reacció″ davant l’intrús ja sigui: registrant, avisant del robatori o protegint els ocupants de l’habitatge (càmeres que graven, alarmes, detectors de moviment/temperatura, sistemes d’aïllament a dins de casa). Ambdós conjunts de sistemes de seguretat han d’estar conjuminats per garantir la màxima seguretat possible: per separat queden coixos. Per ampliar els seu coneixement li facilitem un article que hi aprofundeix.
A Feliu volem que tingui en compte tots aquests sistemes perquè el primer per protegir-se és saber el ventall d’opcions que té a l’abast per defensar-se/actuar contra els lladres i avançar així cap a una millor seguretat.